Teatri i Qytetit të Mitrovicës që nga sot do të mbajë emrin e këngëtarit të ndjerë, Muharrem Qena.

Qena ka lindur në Mitrovicë në vitin 1930, ndërsa ka vdekur më 25 shtator 2006.

Ka qenë muzikant, aktor dhe ndër regjisorët më të njohur shqiptar.