LAJMI I FUNDIT:

Teatri

210 Artikuj

I mahnitur nga gjestet ... Brechti i ri në Berlin

Brechti i panjohur: Kolazhet të cilat flasin për mënyrën se si ndikon fashizmi

Teatri
Java teatrale në Prishtinë

Java teatrale në Prishtinë

Kulturë
Shfaqja “Anima Mea” vjen si premierë në Teatrin e Gjakovës

Shfaqja “Anima Mea” vjen si premierë në Teatrin e Gjakovës

Diana Mulaj
Të rinjtë nuk kanë çfarë të shpresojnë!

Të rinjtë nuk kanë çfarë të shpresojnë!

Teatri
Shfaqja që thërret njerëzoren!

Shfaqja që thërret njerëzoren!

Cult+
Tragjikomedia “Amerikan”, me protagonisten Linda Jarani jepet deri më 7 prill në teatrin e Tiranës

Tragjikomedia “Amerikan”, me protagonisten Linda Jarani jepet deri më 7 prill në teatrin e Tiranës

TV / Film
Zweig pas vdekjes së Moisiut: Ai që na e solli këtë art të shenjtë, qoftë i bekuar

Zweig pas vdekjes së Moisiut: Ai që na e solli këtë art të shenjtë, qoftë i bekuar

Teatri
Ishte muzikant, donte të bëhej jurist dhe papritmas ra në dashuri me teatrin

Ishte muzikant, donte të bëhej jurist dhe papritmas ra në dashuri me teatrin

Filmi
Bashkëkohësimi i një përralle

Bashkëkohësimi i një përralle

Teatri
Takimet e mia me Luigi Pirandellon

Takimet e mia me Luigi Pirandellon

Teatri
Marcel Marceau: Gjeniu i mimikës, heroi i pakënduar i luftës

Marcel Marceau: Gjeniu i mimikës, heroi i pakënduar i luftës

Teatri
Pas pauzës 3-vjeçare shkaku i pandemisë, rikthehet Festivali i Teatrove në Tetovë

Pas pauzës 3-vjeçare shkaku i pandemisë, rikthehet Festivali i Teatrove në Tetovë

Maqedonia e Veriut
Teatri jeton i vdekur, poezia vdesë duke jetuar

Teatri jeton i vdekur, poezia vdesë duke jetuar

Cult+
Vramendje vere për fatin e letërsisë …

Vramendje vere për fatin e letërsisë …

Cult+
Revolucionariteti në letërsi dhe krijimtaria provokative

Revolucionariteti në letërsi dhe krijimtaria provokative

Teatri
Miti i gjarprit të shtëpisë në diskursin dramatik të Ajri Begut

Miti i gjarprit të shtëpisë në diskursin dramatik të Ajri Begut

Teatri
Ana e errët e anglezit tipik

Ana e errët e anglezit tipik

Teatri
Shfaqja e kthimit të aktorit – te shpirti

Shfaqja e kthimit të aktorit – te shpirti

Cult+
Zona e mbivendosjes në dramën moderne

Zona e mbivendosjes në dramën moderne

Libri
Shkrimtari që i dha pavdekësinë artit skenik

Shkrimtari që i dha pavdekësinë artit skenik

Teatri


mob5