Të martën, 28 janar, do të mbahet debat publik për Ligjin për Prokurorinë Publike në Kuvend, tha kryetari i Komisionit për Sistem Politik dhe Marrëdhëniet e Bashkësive, Aleksandar Kiracovski. Vendimi vjen pas mbledhjes së djeshme të grupeve punuese dhe parlamentare në Kuvend pasi që këtë e kërkoi OBRM-PDUKM por edhe kërkoi edhe praninë e prokurorit publikë shtetërorë, Ljubmir Joveski.

“Përveç përfaqësuesve politikë të përfshirë në negociatat për ligjin, Ministrisë së Drejtësisë, ekspertë të brendshëm dhe të huaj, palë të interesuar dhe ekspertë të kësaj fushe, do të ftohet edhe prokurori publikë, Ljubomir Joveski, i cili në të vërtetë njoftoi pjesëmarrjen e tij nëse organizohet debat publikë”, shkruan Kiracovski në Facebook.

Në takimin e djeshëm të grupeve të punës ishte një moment i ri ku morën pjesë përfaqësues të të gjitha grupeve në në Kuvend. Ishin të pranishëm edhe përfaqësues të SH.B.A.-së dhe shoqërisë civile. OBRM-PDUKM së pari u largua nga mbledhja pasi kërkoi praninë e prokurorit të shtetit, ndërsa pasojë konferenca për shtyp e Ministres së Drejtësisë Deskovska, e cila tregoi se prania e Joveskit në seancën publike do të sigurohej./Telegrafi/