Kur je prind i një fëmije që është në spektrin e autizmit, shpesh mund të kesh një grup prioritetesh të ndryshme nga prindërit e tjerë.

Një gjë që shumica e prindërve priren ta kenë të përbashkët, megjithatë, është dëshira e vazhdueshme për të ofruar më të mirën për fëmijët e tyre, dhe shpesh përfshihet në atë që është të kesh një qen familjar për të ndihmuar të sjellë edhe më shumë dashuri në botën e tyre.

Për prindërit që kanë një fëmijë me autizëm, kjo mund të varet nga nevojat e tyre individuale, por në shumicën e rasteve ka shumë gjëra pozitive të përfshira në sjelljen e një qeni në shtëpinë tuaj.

Qentë mund të ndihmojnë në qetësimin e ankthit të tyre gjatë momenteve nervore

Nuk është sekret që qentë priren të kenë një prani qetësuese për të gjithë, nga foshnjat e vogla te të moshuarit, por qentë mund të kenë një ndikim pozitiv edhe tek fëmijët me autizëm.

Për fëmijët e Ukrainës, një qen terapeutik mund të ndihmojë në lehtësimin e traumës dhe vuajtjes Për fëmijët e Ukrainës, një qen terapeutik mund të ndihmojë në lehtësimin e traumës dhe vuajtjes

Mund të ketë disa situata sociale që veprojnë si shkas për ta, ose mund të kenë një kohë të vështirë kur hyjnë në territore të panjohura, qoftë në shkollë apo edhe në shtëpi. Nëse keni një qen në shtëpi i cili mund të sigurojë një prani ngushëlluese gjatë atyre momenteve të pasigurta, mund t’i jepni fëmijës dikë edukues dhe plot dashuri për t’u përqendruar gjatë një periudhe kohe veçanërisht shqetësuese.

View this post on Instagram

A post shared by Northern Beaches Groodles (@groodles_northern_beaches_)

Qentë mund të ndihmojnë një fëmijë në spektër të mësojë të kujdeset për diçka dhe të ndërtojë marrëdhënie

Një tjetër nga shumë gjëra të veçanta për t’u vlerësuar për miqtë tanë të preferuar me katër këmbë është se si ata janë të mbushur me dashuri të pakushtëzuar.

Ka disa fëmijë dhe adoleshentë në spektër që mund të mos kenë aftësitë më të zhvilluara të komunikimit verbal. Qentë e bëjnë të gjithë komunikimin e tyre me njerëzit pa folur kurrë një fjalë, kështu që ata mund të jenë në gjendje të ndihmojnë fëmijët me autizëm për të krijuar një lidhje unike me një krijesë tjetër të gjallë dhe që merr frymë që nuk përfshin sinjale verbale. Është në fakt e pabesueshme ajo që mund të komunikohet pa folur kurrë një fjalë midis një qeni dhe një njeriu. /Telegrafi/