Në fillim të vitit të kaluar, u njoftua se aplikacionet “Messenger”, “WhatsApp” dhe “Instagram” do të shkriheshin në një platformë të zakonshme mesazhesh, dhe kjo po zbatohet këto ditë. 

Përdoruesit në SHBA kanë vërejtur se si pjesë e aplikacionit celular “Instagram” në iOS dhe Android, atyre iu është ofruar një azhurnim në një sistem të ri mesazhesh të integruar – i cili ndryshon dukshëm pamjen e tij pas këtij azhurnimi, shkruan The Verge.

Pas azhurnimit, biseda në “Instagram” duket pothuajse e njëjtë me atë në “Messenger”, transmeton Telegrafi.

Aplikacioni njofton gjithashtu se në këtë mënyrë do të jetë në gjendje të komunikojë me kontakte që kanë vetëm një llogari në “Facebook”, dhe jo domosdoshmërisht të kenë një llogari në “Instagram”. Ata që kanë aktualizuar aplikacionin dhe janë përpjekur ta bëjnë këtë tani për tani raportojnë se komunikimi nga një rrjet social në tjetrin nuk është ende i mundur, kështu që padyshim që është çështje funksionaliteti që do të rregullohet më vonë.

Përveç ridizajnimit, “Instagram” mori edhe opsionet tjera nga Messenger të njohura më parë, si reagimet me emoji ndaj mesazheve.

Plani afatgjatë i “Facebook” për të bashkuar të gjitha platformat e tij në një chat, në mënyrë që të mund të komunikojë mes tyre, është padyshim në një fazë të re të verifikimit. Pasi të jetë gati, pritet që i gjithë sistemi i mesazheve të mbrohet. Fillimisht, plani ishte që bashkimi të ndodhte gjatë vitit 2020.

Nëse përmbushen afatet e përcaktuara, atëherë deri në fund të vitit mund të presim që përdoruesit që kanë vetëm “Facebook” do të jenë në gjendje të korrespondojnë me përdoruesit që kanë vetëm “Instagram” dhe anasjelltas. /Telegrafi/