Setu Bandha Sarvangasana: Joga poza “ura” eliminon stresin, ndihmon në menopauzë.

Ko pozë ndihmon me rastin e problemeve me stomakun, si për shkak të tretjes së keqe ashtu edhe për shkak të ngërçeve menstruale.

Në planin shpirtëror, nxit lirimin e ndjenjave të ndrydhura dhe qetëson stresin dhe sulmet e panikut, transmeton Telegrafi.

15c2a9rgoellnitz_rm_bridge02_web_img_04991

Ky ushtrim bëhet në këtë mënyrë:

1. Shtrijuni në shpinë dhe vendosni duart pranë trupit me shuplaka të kthyera poshtë.

2. Lakoni gjunjët dhe vendosni shputat rrafsh me dyshemenë, afër prapanicës, ashtu që të jenë në gjerësinë e kërdhokullave.

3. Derisa t’ju jenë shputat të vendosura paralel me njëra-tjetrën, njësoj fuqishëm shtrëngoni duart dhe shputat për dysheme dhe ngrini kërdhokullat lart, duke lëvizur koshin e kraharorit deri tek mjekra.

4. Shtrëngoni muskujt e barkut dhe tërhiqeni brenda stomakun ashtu që kurrizi t’ju jetë i drejtë.

5. Kërdhokullat ngrini sa më shumë që të mundeni, por që të ndiheni mirë.

6. Mund t’i bashkoni shuplakat e duarve pas shpinës dhe t’i shtrëngoni për dysheme, derisa shpatullat t’ju jenë në bazë përgjatë kurrizit.

7. Mund të merrni frymë 5 – 15 herë gjatë qëndrimit në këtë pozë.

8. Për t’u kthyer në pozitën fillestare, lironi duart dhe ngadalë lëshoni kërdhokullat në dysheme duke marrë frymë ngadalë. /Telegrafi/