LAJMI I FUNDIT:

Stambolli është qyteti më i keqi në botë për sa i përket trafikut

Stambolli është qyteti më i keqi në botë për sa i përket trafikut

Prodhuesi i navigacionit rrugor, TomTom ka publikuar një listë botërore të qyteteve me bllokimet më të mëdha të trafikut dhe Stambolli është në krye të kësaj liste.

Reklama

Kjo është një listë që i referohet vitit të kaluar dhe prodhuesi në fjalë theksoi se niveli i trafikut po kthehet në nivelin që ishte para fillimit të pandemisë së coronavirusit.

Për të krijuar këtë listë është marrë parasysh koha e nevojshme për të udhëtuar në qytet. Bllokimi i trafikut në qytetin më të madh të Turqisë ishte 62 për qind vitin e kaluar. Kjo do të thotë se duhen 19 minuta për të kaluar një distancë që mund të përshkohet për 30 minuta.

Për këtë çështje, Stambolli është përpara Moskës, Kievit, Bogotës, Mumbait, Mekës, Bilbaos, Helsinkit dhe Katovicës.

Një raport i TomTom vuri në dukje se vitin e kaluar në qytetet anembanë botës, referimet zgjatën mesatarisht gjashtë minuta më shumë. U theksua se bllokimet e trafikut janë më të vogla se në vitin 2019, d.m.th. para fillimit të pandemisë.

E përditshmja turke, Daily Sabah, duke cituar një studim të vitit 2020 nga Universiteti Yeditepe, shkruan se banorët e Stambollit humbën 70 minuta në ditë për shkak të bllokimit të trafikut. Rezultatet e hulumtimit treguan se duhen 50 minuta për një udhëtim që normalisht do të zgjaste 15 minuta.

Sipas gazetës turke, Stambolli ka një linjë relativisht të shkurtër të metrosë, për këtë arsye është planifikuar të zgjerohet për të reduktuar bllokimet e trafikut. /Telegrafi/