Përputhshmëria e konsolës së PlayStation 3 me sistemet më të reja ka qenë në listën e fansave të PlayStation prej vitesh dhe PS5 më në fund mund të ketë fuqinë përpunuese për të imituar në mënyrë efektive arkitekturën e PS3 Cell.

Tani për tani, Sony po ofron përputhshmëri të prapambetur të PS3 përmes transmetimit në cloud, por kjo mund të ndryshojë së shpejti.

Sipas gazetarit Jeff Grab, burimet sugjerojnë se Sony po punon për një zgjidhje për pajtueshmërinë origjinale për lojërat PS3 në tastierën PS5. Kjo do të zgjidhej me ndihmën e një emulatori.

Zhvillimi i një emulatori nuk është një punë e lehtë, kështu që mund të marrë pak kohë derisa kjo të ndodhë, sipas Grab. Nëse emulatori është me të vërtetë në përgatitje, ai mund të rrisë ndjeshëm efektivitetin e kostos së abonimeve të reja në PlayStation Plus.

Aktualisht, vetëm lojërat PS1, PS2 dhe PSP mund të shkarkohen përmes këtij shërbimi, ndërsa titujt e PS3 mund të transmetohen vetëm. Aktivizimi i lojës origjinale mund të tërheqë një numër të madh lojtarësh që duan të rijetojnë momente të paharrueshme nga disa klasike nga tastiera e gjeneratës së vjetër. /Telegrafi/