Prodhuesi kinez dëshironte të prezantonte një smartphone me një ekran të zgjerueshëm në Kongresin Botëror Mobile.

Në vend të një ekrani të palosshëm, siç janë Galaxy Z Flip dhe Motorola Razr të lëshuar së fundmi, prodhuesi kinez TCL mbështetet në një ekran tërheqës.

CNet ka fotografi të një pajisje koncepti që fillimisht duket si një smartphone konvencional, por ekrani i së cilës mund të jetë i ngjashëm me një tabelë të madh, transmeton Telegrafi.

Se si funksionon saktësisht mekanizmi, mund të merret me mend vetëm nga fotot. 

Sidoqoftë, pajisja duhet të jetë pak më e trashë se pajisjet konvencionale për shkak të mekanizmit të tërheqjes.

Sipas CNet, TCL dëshironte të tregonte pajisjen në Kongresin Botëror të Mobile në Barcelona. Megjithatë, ajo u anulua për shkak të coronavirusit.

TCL tashmë kishte tërhequr vëmendjen me konceptet e palosshme të smartphonit vitin e kaluar. /Telegrafi/