Brezi i ardhshëm i modelit Superb të Skodas do të sjellë ndryshime të mëdha, si në pjesën e jashtme ashtu edhe në atë të brendshme.

Skoda ka bërë një hap domethënës përpara kur ishte me Octavian e fundit dhe SUV krejtësisht të ri elektrik Enyaq iV, por nuk e ka harruar sedanin dhe kamionçinën e saj kryesore, e cila feston ditëlindjen e saj të 20-të këtë vit. Brezi i katërt Superb u vu re gjatë testimit dhe do të sjellë një qasje të re në dizajnin e jashtëm. Ai gjithashtu do të marrë një brendshme krejt të re kur të dalë në treg në vitin 2024.

Superb ende bazohet në platformën modulare MQB të Grupit Volkswagen, por modeli i testit gjeti një rritje të lehtë në gjatësi dhe boshtin e rrotave, gjë që do ta dallojë më tej nga Octavia, një model që gjithashtu “u rrit” në gjeneratën e tij të katërt.

Rritja e përmendur në gjatësi do të përdoret për pamjen e jashtme, duke përfshirë një pezullim pak më të gjatë të pasmë dhe një linjë kulmi pothuajse kupe. Profili anësor do të rritet nga linjat e forta të shpatullave që shtrihen në ijet. Grila gjithashtu do të jetë “më radikale”.

Superb do të mundësohet nga gjenerata e fundit e motorëve me djegie të brendshme nga Grupi Volkswagen, duke përfshirë motorët 2.0 litërsh me benzinë dhe naftë që do të përmbushin standardet e emetimit Euro 7, i cili ka të ngjarë të jetë në fuqi nga 2025. Superb i ri do të jetë gjithashtu i disponueshëm me një shtytës të ri hibrid plug-in.

Brenda, një revolucion pritet gjithashtu duke përfshirë mënyrën se si përdoruesit ndërveprojnë me kontrollet. /Telegrafi/