Transgjinorët 16 dhe 17 vjeçarë në Skoci së shpejti do të jenë në gjendje të aplikojnë për të ndryshuar gjininë në certifikatën e tyre të lindjes.

Kjo pasi, pas dy ditësh të gjata debati në Parlamentin Skocez, Projektligji për Reformën e Njohjes Gjinore (Skoci) është miratuar me 86 vota kundër 39 kundër, shkruajnë mediat e huaja, përcjell Telegrafi.

Projektligji ka rezultuar të jetë një nga më të diskutueshëm në Parlamentin Skocez, por u miratua pas mbështetjes nga shumë në SNP, të Gjelbrit, Laburistëve dhe Liberal Demokratëve.

Protestuesit morën pjesë në demonstratat si pro ashtu edhe kundër projektligjit jashtë ndërtesës të mërkurën, ndërsa parlamentarët kaluan në amendamentet përfundimtare.

Reklama

Kundërshtarët kanë ngritur shqetësime mbi ndikimin e tij në sigurinë e grave dhe vajzave.

Reklama

Por qeveria skoceze ka këmbëngulur se legjislacioni nuk do të ndikojë në Aktin e Barazisë, i cili lejon personat trans të përjashtohen nga hapësirat e një seksi si dhomat e zhveshjes dhe strehimoret.

Projektligji u tregua gjithashtu i diskutueshëm pasi do të thotë se ligjet në Skoci tani do të jenë të ndryshme nga pjesa tjetër e Mbretërisë e Bashkuar. /Telegrafi/