Singapori ka vaksinuar plotësisht 80 për qind të 5.7 milionë njerëzve të tij kundër COVID-19, sipas zyrtarëve, duke u bërë vendi më i vaksinuar në botë dhe duke krijuar terrenin për lehtësimin e mëtejshëm të frenimeve.

Reklama

“Ne kemi kapërcyer një tjetër moment historik, ku 80 për qind e popullsisë sonë ka marrë regjimin e plotë të dy dozave”, tha Ministri i Shëndetësisë i Singaporit, Ong Ye Kung.

“Kjo do të thotë se Singapori ka bërë një hap tjetër përpara për ta bërë veten më elastikë ndaj COVID-19”, shtoi ai.

Kjo i jep qytetit-shtet të vogël shkallën më të lartë në botë të vaksinimeve të plota, sipas një gjurmuesi nga agjencia e lajmeve reuters.

Reklama

Vendet e tjera që kanë norma të larta vaksinimi përfshijnë Emiratet e Bashkuara Arabe, Uruguaj dhe Kili, të cilat kanë vaksinuar plotësisht më shumë se 70 për qind të popullsisë së tyre.

Reklama

Singapori, i cili filloi fushatën e tij të vaksinimit në janar, u mbështet kryesisht në vaksinat e zhvilluara nga Pfizer-BioNTech dhe Moderna. /Telegrafi/