Yndyra nuk është thelbësisht e keqe – substanca yndyrore ndihmon për të bërë membranat qelizore dhe hormonet kryesore si testosteroni dhe estrogjeni.

Sidoqoftë, yndyra e lartë nënkupton që keni sasi të rrezikshme të kolesterolit të keq (LDL) në gjak. LDL zakonisht quhet “i keq” sepse bllokon arteriet tuaja – pararendës i sulmit në zemër .

Pjesërisht ajo që e bën gjendjen kaq vdekjeprurëse është se ajo shpesh funksionon e pazbuluar.

Sidoqoftë, simptomat e niveleve vazhdimisht të larta të yndyrës mund të dalin herë pas here në sipërfaqe.

Sipas spitalit Medicover të trupit shëndetësor, njollat ​​e zeza ose kafe të kuqe në thonjtë tuaj mund të sinjalizojnë nivele të larta të yndyrës. “Gjendja është shkaktuar nga enët e vogla të dëmtuara të gjakut nën thonj”, shpjegon trupi shëndetësor.

Njollat ​​e zeza ose të kuqe-kafe kanë këto karakteristika dalluese:

  1. Nuk e ndryshojnë pamjen kur bëni presion në thonj

  2. Shfaqen në një ose më shumë vende nën thua

Siç shpjegon spitali, një akumulim i yndyrës në enët e gjakut të thonjve mund të shkaktojë këtë dëmtim. /Telegrafi/