Gjithkush ka mënyrën e vet të shprehjes së dashurisë

Nëse duam t’i tregojmë partnerit tonë për Ditën e Shën Valentinit se sa është i rëndësishëm ai për ne dhe sa e duam, është mirë të dimë se me çfarë gjuhe dashurie ai flet.

Ekziston një thënie mes njerëzve: “Veprimet flasin më shumë se fjalët”, në këtë mënyrë shumë njerëz në kulturën tonë e interpretojnë dashurinë.

Gjuha mbizotëruese e dashurisë për këta njerëz është dashamirësia dhe bërja e favoreve.

Ne do të pranojmë që shumica prej nesh pëlqen të marrë dhurata, por ndoshta dhurata më e vlefshme për Ditën e Shën Valentinit që mund t’i bëni partnerit tuaj është të mësoni se në cilën gjuhë dashurie flet ai dhe t’i shfaqni atij dashuri në atë mënyrë.

Për të kuptuar fuqinë që mund të ketë në marrëdhënien tuaj gjuha e dashurisë dhe të mësoni ta flisni atë, së pari duhet të dini se cilat janë pesë gjuhët e dashurisë, sipas konceptit të Dr. Gary Chapman, Ph.D., një terapist i njohur martesor:

Fjalët e afirmimit: Kjo gjuhë ka të bëjë me afirmimin me zë të të dashurit tuaj. Mendoni shumë për “Unë të dua”, “Ju jeni aq i këndshëm,” “Unë jam aq krenar për ju.”

Veprat: Për disa njerëz, veprimet flasin më shumë se fjalët. Në vend që të kesh një partner të shthurur për dashurinë e tyre, njerëzit me këtë gjuhë dashurie do ta tregonin atë duke bërë vullnetarisht një punë të përditshme, duke ofruar një masazh të këndshëm ose duke bërë darkën.

Dhuratat: Dhuratat janë një mënyrë tjetër për zemrën. Nuk është e domosdoshme shpenzimi i një shume të hollash, janë të vlefshme edhe dhuratat e vogla si marrja e një reviste të preferuar ose sjellja në shtëpi e aromës së preferuar të partnerit.

Koha: Për disa të dashuruar, kushtimi i vëmendjes është dhurata më e mirë e të gjithëve. Njerëzit me këtë gjuhë dashurie ndihen më të dashur kur partneri i tyre fik telefonin për takimin e tyre të darkës.

Prekja fizike: Ndonjëherë asgjë nuk mund të thotë të dua njësoj si mbajtja e duarve.

Gjuhët e dashurisë janë sekreti i jetëgjatësisë së dashurisë, ato janë krijuar për t’ju ndihmuar dhe për ta dashur më mirë njëri-tjetrin.

“Asgjë nuk krijohet, asnjë nuk shkatërrohet, gjithçka transformohet. Edhe dashuria!”, ka thënë Albert Einstein, prandaj, mos harroni kush jeni dhe se cila është arsyeja për të cilën partneri është dashuruar me ju.

Mos lejoni që dashuria juaj të zbehet. Mos u mbështetni në të gjithë peshën e jetës së përditshme. Kështu, shfaqni  dashuri çdo ditë, në mënyrë që çdo ditë të jetë Ditë e të dashuruarve. /Telegrafi/