Shefat e kuzhinës kanë zbuluar truqe të cilat mund t’ju shpëtojnë nga gabimet dhe pakujdesia në kuzhinë…

Të gjitha amvisat dinë se çfarë situate e pakëndshme mund të krijohet kur digjet dreka apo kur erëzat fërgohen tepër dhe pastaj gjellët humbin shijen, transmeton Telegrafi.

Me ndihmën e këtyre këshillave mund të pengoni situatat e tilla:

1. Kurrë mos e ngarkoni shumë tiganin kur vendosni diçka në të. Më mirë është të gjeni tigan më të madh, në mënyrë që patatet apo perimet të fërgohen dhe të skuqen mirë dhe të bëhen krokante.

2. Nëse skuqni miell, zieni derisa të mos fillojë të ketë aromë të frutave arrore.

3. Kini parasysh që piperi i zi “digjet” në temperaturë më të lartë se 160 gradë. Prandaj shtoni në fund të pjekjes.

4. Mësoni disa kombinime themelore të shijeve. Mënyra e mirë është që të hulumtoni pak historinë e tregtisë së erëzave dhe cila me radhë është përdorur në kuzhinë.

5. Nëse ju duhet lëng limoni apo portokalli për zierje, futeni për 30 sekonda në furrë mikrovale që të mund të merrni më shumë lëng.

6. Nëse ju ndodh që t’i qitni tepër kripë supës, qiteni në supë një patate për 15 minuta. Kjo perime do të thithë kripën.

7. Kur zieni oriz, mos e ngrini vazhdimisht kapakun që të shikoni se a është bërë gati, sepse do të keni tretje të qullët, jo oriz. /Telegrafi/