LAJMI I FUNDIT:

SHKRIRJE

SHKRIRJE

Poezi nga: Juana de Ibarbouru
Përktheu: Maksim Rakipaj

Shpirti im rreth tëndit është bërë
si një nyje e lidhur fort
dhe çdo shtërngim mbinjerëzor
bëhet rrënjë, më thellë ngulet
është si një përqafim pafundësisht i gjatë
që as vdekja s’e shkëput dot. A nuk e ndjen
se si prej hijes tënde ushqehem?
Rrënjët e mia me të tuat janë ngërthyer
dhe kur të duash ta zgjidhësh nyjen
ke për të ndjerë sa do të të dhëmbë mishi
prej plagës sime gjaku yt ka për të rrjedhur!
Atë plagë me duart e tua ke për ta mjekuar
dhe më fort do ta shtërngosh atë nyje!