Këto janë probleme me sistemin multimedial.

Volkswagen do të telefonojë pronarët e 56,000 Golf 8s për shërbimin e urgjencës, dhe këto janë makina që u prodhuan deri në korrik 2020.

Siç thuhet, është një problem softueri që ndikon në funksionimin e sistemit multimedial, transmeton Telegarfi.

Prodhuesi gjerman tha se shërbimi nuk është i detyrueshëm, por duke marrë parasysh që shumë pjesë me rëndësi jetike për funksionimin e automjetit vendosen brenda pajisjes multimediale, pritet që pronarët t’i përgjigjen kësaj thirrjeje në një numër të madh, në mënyrë që të mos rrezikojnë.

Ju kujtojmë se Volkswagen gjithashtu kishte probleme softuerësh me modelin elektrik ID.3, të cilat që prej asaj kohe janë rregulluar.

Lajmi i tërheqjes vjen pas njoftimit se Golf mbajti titullin e makinës më të shitur në Evropë në vitin 2020, me mbi 312,000 njësi të dorëzuara. /Telegrafi/