Opera njihet për “ngulitje” të rrjeteve sociale në shfletuesin e saj dhe tani kjo praktikë po shtrihet edhe në platformën më të njohur aktualisht.

Reklama

Shfletuesi Opera ka marrë një qasje të shpejtë në TikTok përmes përditësimit të ri dhe atë përmes shiritit anësor. Opsioni lidhet me versionin ueb të TikTok, por është ende i dobishëm për ata që duan të kontrollojnë furnizimin e tyre gjatë orarit të punës ose të postojnë klipe nga kompjuteri i tyre.

Qasja në TikTok është një opsion i ri në seri pasi shfletuesi Opera bëri të njëjtën gjë për Instagram, Facebook Messenger dhe WhatsApp. Gjithashtu, aktivizohet qasja në shiritin anësor të luajtësit të mediave, ku ndodhen shërbime të tilla si Apple Music dhe Spotify.

Reklama

Këto janë ende aplikacione në ueb, por Opera shpreson të tërheqë përdorues që nuk do të preferonin të ekzekutonin aplikacione të veçanta vendase ose të ndërronin skeda.

Reklama

Prezantimi i TikTok është një zgjatim i një strategjie të njohur që synon tërheqjen e përdoruesve të Chrome dhe Safari, dhe ai përpiqet ta bëjë këtë duke integruar shërbime të dobishme ose të paktën të njohura.

Shfletuesi Opera ka rritur pjesën e tij të tregut gjatë viteve të fundit, nga 2.3 për qind në tetor 2019 në pothuajse 3.6 për qind tre vjet më vonë. Megjithatë, ajo është ende në një vend të largët të pestë. /Telegrafi/