Nëse vëreni se kjo gjë po ndodh me flokët tuaj, lajmet janë të këqija

Dermatologu Uwe Schwichtenberg ka shpikur një test shumë të thjeshtë nëse do t’ju bien flokët.

Schwichtenberg vëren se formimi i një zone të kokës pa flokë në pjesën e pasme të kokës dhe reduktimi i mëvonshëm i sasisë së qimeve në zonën e ballit tregon për një mundësi gjenetike për të qenë tullac.

Dhe nëse rrezikoni të plakeni duke mbajtur një kapele dhe duke mbuluar kokën apo mund të jeni të shkujdesur, një test i thjeshtë do t’ju tregojë, transmeton Telegrafi.

profimedia

Me gishtin e madh dhe me gishtin tregues, kapni një tufë flokësh prej 50-60 qimesh dhe tërhiqeni butësisht. Nëse disa qime mund të hiqen pa dhimbje nga rrënja, lajmi është i keq – ka shumë mundësi që flokët t’ju bien në vitet e mëvonshme. Në këtë rast, do të ishte mirë të konsultoheni me një mjek.

Reklama
Reklama

Përveç kësaj, humbja e më shumë se 100 qimeve në ditë mund të tregojë rrezikun e tullacërisë. Mënyra më e mirë për ta kontrolluar këtë është të ekzaminoni me kujdes jastëkun gjatë gjumit ose të krihni flokët tërësisht pasi të keni larë flokët. /Telegrafi/