Poezi nga: José Coronel Urtecho
Përktheu: Aurel Plasari

Ndërsa shfletoj historianë dhe marr shënime
një zog i vogël këndon mes gjetheve të një dege
dhe kënga e tij
një fishkëllimë
ndoshta një thirrje
më nxjerr nga Historia.