Bratislav Dikiq, ish-kreu i xhandarmërisë serbe dhe gjenerali në pension, iu dha një pozicion i ri publik – shpejt pasi u kthye nga Mali i Zi dhe revokoi vendimin për një përpjekje grushti shteti në atë vend.

Ai u emërua ndihmës drejtor i përgjithshëm në JP Srbijasume. Kjo konfirmohet nga fotot dhe njoftimet e publikuara publikisht në lidhje me takimet e menaxhmentit të kësaj kompanie publike me përfaqësuesit e vetëqeverisjes lokale dhe bashkësive lokale, shkruan mediumi serb “Insider”.

Disa media gjithashtu shkruan se një hetim po zhvillohej kundër Dikiqit me dyshimin se ishte i përfshirë në krime lufte në Kosovë, por dokumentet nga prokuroria dhe gjykatat nuk e konfirmuan atë.

Theksojmë se Ivica Daçiq, si Ministër i Punëve të Brendshme, në vitin 2011, Dikiqin e promovoi në gjeneral policie, por që dy vite më vonë e largoi.

Siç shkruan Insider, emri i Dikiq është i ndërlidhur edhe me shumë skandale e përgjime në kuadër të policisë së Serbisë. /Telegrafi/