0Shares

Sado që do t'ju bindin se për seks të mirë janë të nevojshme dashuria dhe besimi i ndërsjellë, hulumtimet e reja dëshmojnë se nuk është e domosdoshme që të jetë përherë ashtu: seksi në nguti është rruga më e shkurtër për të arritur orgazmën.

Për mëngjes!
Seksi në orët e hershme të mëngjesit mund të jetë marrëzisht i flakët. Niveli i testosteroneve te mashkulli është shumë i lartë; ju jeni e pushueshme dhe e relaksuar. Para gjumit, seksi shpesh herë është gjëja e fundit e cila ju bie në mend. Në mëngjes, ndjeheni e freskët dhe keni elan.

Befasitë e pasdites
Gjatë pasdites, a ka gjë më të bukur se të puthësh partnerin në momentin kur më së paku pret – në dhomën e ditës, në banjë, në korridor, në oborr. Posaçërisht kur i pritni prindërit për drekë, ndërsa ju kanë mbetur vetëm edhe dhjetë minuta…

Përfundimi i ditës
"Adhuroj seksin kur kthehem nga puna”, thotë Ardita (30). "Kthimi nga puna, përgatitja e darkës, shikimi i televizorit, gjumi. Që kur në tërë këto punë i kam futur edhe dhjetë minuta seks, shumë më lehtë e përballoj ritmin ditor.”

Lëvizjet e natës
Sa herë biem në shtrat, të stërlodhur, duke thënë "do të ishte mrekulli, por as që mund të lëviz…" Harrojeni idenë që seksi është maratonë! Për dhjetë minuta të fundit që të dytë keni mjaft fuqi. Ndërkaq, do të flini edhe më mirë.

"Seksi më i mirë në kohët e fundit?", provoi të rikujtohet 29-vjeçarja Greta. "Dhjetë minuta para se të niseshim për në një kurorëzim të miqve tanë… Dukej i përsosur në rroba të reja, me kravatën e lidhur me kujdes dhe me flokë të krehur mirë… Nuk munda të përballoja e të mos ia shpërthekoja pantallonat dhe t’ia fusja dorën në brekë. E tëra ndodhi afër derës së hyrjes, ndërkaq, vetëm ca minuta". Seksi "i vrullshëm" përmban të gjitha erurinat të cilat e bëjnë atë pikant: pak të keq, pak të palejueshëm, pak të papritur, pak nguti. Rreziku dhe tabuja të cilat janë të lidhura me seksin janë burim plotësues i stimulimit.

Sipas një studimi të botuar nga Universiteti i Lozanës, mendimi që seksi na sjell më së shumti kënaqësi kur jemi të relaksuar dhe kur kemi kohë të mjaftueshme – është gabim. Teoria e re është: sa më shumë që të gjendeni në një situatë të dëshpërueshme, gjasat i keni më të mëdha për të arritur orgazëm. Frika dhe ngutia e shpërthejnë epshin dhe e përgatisin trupin tuaj për kënaqësi.
Madje, edhe pse seksi i shpejtë nuk do t’ju sjellë kulminacionin, pastaj shpërthimet e shkurtra të epshit si paralojë e vogël do t’ju ndihmojë që më lehtë të përjetoni "atë të vërtetën". Dhjetë minuta seks të zjarrtë do të ju bëjnë të disponuar tërë ditën: derisa të jeni në punë, do të fantazoni për atë që do t’ju ndodhë pasdite dhe në mbrëmje kur do t’i bini njëri-tjetrit në përqafim.

"Nganjëherë, kur jemi të lodhur", tregon Landra, 33-vjeçare, "nuk na bie në mend që t’ia fillojnë paralojave të gjata. Seksi në shpejtësi na ndihmon që të mos shuhet në tërësi epshi dhe që të mos harrojmë se ç’na ka joshur në fillim aq fuqishëm ndaj njëri-tjetrit".
Ekspertët konsiderojnë se kohë pas kohe praktikimi i seksit në shpejtësi është shumë i dobishëm për ruajtjen e lidhjeve të gjata. Veç kësaj, seksi në këmbë nuk lejon kurrfarë kërkim faljeje të tipit "jam e lodhur", "nesër më duhet të zgjohen herët", "tashmë është vonë"… Sado që të jeni të zënë, kohë përherë ka – vetëm duhet pasur vullnet.

Seksi i mëngjesit për formë të mirë
Seksi në shpejtësi ka në vete diç origjinale e të shëndetshme: nuk keni kohë për të menduar "a do të mund të arrijë orgazmën në këtë nguti?" (ai), "Si më duken kërdhokullat?" (ju), "a jam i mirë/e mirë në shtrat?" (të dytë). Në ata minuta të shpejtë nuk do të keni kohë të mendoni për asgjë.
Seksi në këmbë është i shkëlqyeshëm edhe për lirimin nga stresi. "Ndonjëherë jam e disponuar për seks, por jo edhe për të gjitha ato rituale përcjellëse", thotë Fiola (30). "Nuk dëshiroj që të më bëjë masazh dhe të më puthë në tërë trupin: Më dukët se një orgazëm i shpejtë rëndom do të më ndihmonte të përballoj pjesën e mbetur të ditës". Koha më e mirë për seks në nguti është mëngjesi: le të jetë ajo gjëja e parë që bëni sapo t’i hapni sytë. Pasi do t’i ndani disa minuta për epsh, çdo gjë që do t’ju presë atë ditë do t’ju duket më pak e komplikuar dhe më pak e mundimshme.
Ekspertët thonë se seksi i mëngjesit është i rëndësishëm për formë të mirë: tek ju do të vërehet një spektër i tërë ndryshimesh – që nga teni, i cili do t’ju shkëlqejë, deri te vetëbesimi i cili do të ngritët për shkak se vetvetes do t’i dukeni shumë më e bukur dhe më joshëse.

Kur është çasti më i volitshëm për dashuri
Sa më shumë që praktikoni seks, aq më shumë e dëshironi atë. Femrat, të cilat rregullisht praktikojnë seksin, përjetojnë më shumë orgazme dhe janë më të kënaqura me jetën e tyre profesionale dhe private. Në qoftë se mendoni se nuk mund të ndani 10-15 minuta për seks, patjetër duhet të pyetni veten përse është kjo kështu. Seksi në këmbë mund të jetë sikur një paragjellë e shkëlqyeshme: edhe pse vetë kënaqësia është e shkurtër, efekti të cilin e arrin zgjat shumë më tepër. Ç’është e vërteta, para seksit në shpejtësi nuk ka përkëdhelje dhe puthje të gjata, mbajtje për dore dhe pëshpëritje në vesh, mirëpo, besoni, në qoftë se e praktikoni, të gjitha ato butësi do të pasojnë pas tij.

Si të arrihet maksimumi
Nuk do t’ju nevojitet kohë e gjatë që ta bindni partnerin. Në shpejtësi, sikur të shiheshit për herë të parë… Shumica syresh, thënë më saktë, të gjithë, mu të gjithë meshkujt, adhurojnë seksin në shpejtësi.

JU JENI E GATSHME – AI NUK ËSHTË
Ekspertët pajtohen absolutisht në një gjë: mënyra më e shpejtë që mashkullin ta stimuloni është që pa hezituar t’ia vëni dorën në penis. Dan Anderson, autor i librit "Këshillat seksuale për femra të jashtëzakonshme", rekomandon: "Kapeni fort, sipas mundësisë me duar të lagura, gjatë kohës së seksit oral".

AI ËSHTË I GATSHËM – JU NUK JENI
Vetëm ju e dini se sa kohë mund të humb ai duke u përpjekur që t’ju përgatisë për seks. Gjithashtu, vetëm ju dini se si arrihet ajo sa më shpejt. Pra, ndihmojini me gishtat tuaj. Në qoftë se e lejoni që t’ju shikojë, ai do t’ju adhurojë!

PËRDORENI TRURIN
Bindeni veten se do të kënaqeni dhe kënaqësia vërtet do t’ju ndodhë. Hulumtimet e seksologëve tregojnë se femrat të cilat gjatë kohës kur çojnë dashuri, vizuelizojnë epshin në një mënyrë shumë më të zjarrtë, janë dashnore të mira.

BËHUNI EGOIST
Seksi në shpejtësi është i rezervuar për "egoistët": Kërkoni. I thuani gjëra të këqija. I thuani çdo gjë që kaherë keni dëshiruar t’ia thuani, por nuk keni pasur guxim.

A JENI VENDOSUR MIRË?
Pozita në këmbë është më e mirë, aq më parë nëse nuk keni hapësirë të mjaftueshme. Për fat të keq, pak kush nga ne mund të përballojë lehtë atë pozitë. Qëndrimi në shkallë (ju një shkallë më lart se ai) ju mundëson pozitë jo të zakonshme, shumë stimuluese. Të gjitha variantet në të cilat ai penetron nga prapa janë mjaft të përshtatshme për seks në shpejtësi: penetrimi është i thellë, penisi stimulon murin e parë të ndjeshëm të vaginës, ndërsa krahas tërë kësaj, në qoftë se kjo juve edhe më shumë ju kënaq, mund të imagjinoni se pas jush është George Clooney.
Në qoftë se qëndroni ulur në karrige,largohuni pak dhe ia mundësoni partnerit që t’ju stimulojë klitorisin. Apo, le të ulet në gjunjë para jush, ju uluni në skaj dhe pushtojeni me këmbë. Nëse keni mundësi, uluni në krah të partnerit me shpinë të kthyer. Mund të luhateni përpara-prapa, të jeni të papërmbajtur apo të uleni vertikalisht dhe ngadalë duke lëvizur – derisa të arrini orgazmën. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)