Shikimi i gjërave nga këndvështrimet e jashtme varet nga mendimi personal i secilit individ. Pra, një gjë e thjeshtë mund të marrë disa forma.

Njerëzit e shikojnë këtë fotografi në disa mënyra. E gjitha varet nga kush e shikon, si po shikohet, si dhe nga interpretimi personal i secilit individ të fjalës “budalla”.

Një përshkrim i shkurtër i figurës

Janë katër persona në këtë fotografi. Të gjithë ata janë ulur në një degë peme , që do të pritet nga tre prej pjesëmarrësve në aktivitet. Vetëm një nga njerëzit në këtë foto është ulur aty rastësisht, ndërsa shikon personin para tij, duke u përpjekur të presë degën e tij dhe për këtë arsye e bën atë të bjerë prej pemës.

Edhe pse mund të mos tingëllojë sikur fotografia është aq domethënëse sa paraqitet, kjo nuk është e vërtetë.

Shikoni më nga afër foton më poshtë dhe përpiquni të kuptoni se kush është më memeci dhe pse besoni se është kështu? Ndërsa i kuptoni gjërat, mos lini mënjanë detajet, si dhe pasojat e secilës situatë të paraqitur.

Le të kalojmë nëpër të gjithë skenarët e mundshëm së bashku.

Personi i parë

Personi i parë thjesht është ulur rastësisht atje, duke parë dy njerëzit e tjerë duke bërë diçka që e vë jetën e tij në rrezik dhe duke mos bërë asgjë për ta ndaluar atë. Për disa njerëz kjo është një zgjedhje e tmerrshme .

Pra, kjo do të thotë se ata njerëz që zgjodhën personin e parë janë të vetëdijshëm se problemi nuk ka gjasa të zgjidhet vetë. Nëse shkoni me zgjedhjen e parë, kjo do të thotë që ju mbështeteni te logjika dhe arsyetimi në jetën tuaj.

Personi i dytë

Kur bëhet fjalë për personin e dytë, çështja është që është gjithmonë një ide e mirë të shikosh një pamje më të madhe. Ky person është kaq i përqendruar në prerjen e degës ku personi i parë është ulur, kështu që ai nuk është në dijeni të asaj që po i vjen, pasi personi i tretë të përfundojë me atë që ka filluar.

Ky person simbolizon njerëzit që janë të gatshëm të ndërmarrin rreziqe në mënyrë që të mund të kenë sukses në jetë. Por gjithashtu paraqet mungesën e aftësisë për të parë pamjen më të madhe që të çon drejt shkatërrimit të jetës tënde.

Personi i tretë

Njerëzit që zgjedhin këtë person besojnë në drejtësi . Dhe pse është kështu? Sepse edhe pse ka më shumë gjasa të përfundojë i gjallë, ose të paktën të mos jetë i plagosur, në të njëjtën kohë ai merr përgjegjësinë e plotë për gjithçka që ka ndodhur më parë.

Ky person do të shpallet fajtor për prerjen e degës së dy personave para tij, dhe mos përpjekjen për të ndaluar personin që qëndron pas tij duke bërë atë që do të bëjë. Prandaj ai do të akuzohet fajtor për të gjitha rezultatet e mundshme në lidhje me tre personat e tjerë të përfshirë në foto.

Personi i katërt

Personi i katërt vetëm po i jep fund jetës së tij, duke mos u shqetësuar me atë që bëjnë njerëzit e tjerë. Për disa njerëz, ai përfaqëson rebelim dhe ka të ngjarë të provojë fjalën e tij me çdo kusht.

Epo, mund të habiteni që nuk ka një përgjigje të saktë. Secili prej tyre vjen me një logjikë të caktuar që çoi në atë zgjedhje të veçantë. E gjitha ka të bëjë me perspektivën! /Telegrafi/