Këto ditë të epokës COVID-19, më pak njerëz duan të ulen në një aeroplan duke fërkuar bërrylat me të huajt, kështu që ata po kërkojnë mënyra të ndryshme për të udhëtuar.

Për udhëtimet ku autobusi ose marrja e një treni janë jopraktike, ekziston një alternativë tjetër që mund të jetë në të vërtetë më e arritshme nga sa mendojnë shumica e njerëzve: fluturimi me një aeroplan privat.

Ndërsa udhëtimi me aeroplan privat mund të jetë akoma i shtrenjtë, nuk është më një privilegj ekskluziv i rezervuar vetëm për drejtuesit e biznesit ultra të pasur dhe C-Suite, raporton CNN.

Ndërsa aeroplani privat mund të kushtojë më shumë sesa fluturimi i klasës së parë ose klasë biznesi, shërbimi i personalizuar mund të jetë i vlefshëm, transmeton Telegrafi.

Disa variabla përcaktojnë sa kushton fluturimi privat, kryesisht madhësia e aeroplanit dhe numri i orëve që shfrytëzohet.

Si pikë referimi, Shërbimi i Kartës Ajrore me bazë në SHBA, ofron këto vlerësime për shfrytëzimin e një aeroplani privat.

Aeroplani i lehtë (4 deri në 6 pasagjerë): 4,000 deri në 5,500 dollarë
Aeroplani mesatar (6 deri në 9 pasagjerë): 5,500 deri 9,500 dollarë
Aeroplani i rëndë (16 deri në 19 pasagjerë): 11,000 deri në 20,000 dollarë

Një shërbim i përbashkët do të thotë që kostoja ndahet me personat e tjerë të udhëtimit, duke i bërë udhëtimet private relativisht më të volitshme.

Ndryshe, këto fluturime mund të kenë tarifa shtesë të shërbimit për lehtësitë e rezervimit sipas kërkesës ose nëse aeroplani duhet të heq borën dhe akullin përpara një ngritjeje dimërore. /Telegrafi/