Autoriteti shtetëror rus vëzhgues për internetin e ka shtuar rrjetin social LinkedIn në listën e saj të zezë dhe bllokim zyrtar të enjten.

Të gjithë ofruesit e internetit të vendit janë të detyruar të miratojë ndalimin, tha në faqen e saj Roskomnadzor.

Megjithatë, qasja në LinkedIn ishte e mundshme nga zyra e NBC News në Moskë të enjten pasdite.

Rrjeti social i kushtuar punëkërkuesve dhe rekrutuesve të shumtë së fundmi ka rënë në kundërshtim të ligjit rus, i cili kërkon që të gjitha të dhënat personale të rusëve të ruhen në serverat brenda vendit.

Gjigantët e internetit sikurse Google, Facebook dhe Twitter janë gjithashtu përgjegjës për zbatimin e këtij rregulli.

Asnjë nga këto shërbime të famshme botërore nuk kanë shprehur ndonjë plan për të lëvizur serverët e tyre në Rusi, por as nuk janë përballur me pasoja nga qeveria ruse deri më tani.

LinkedIn është paditur nga Roskomnadzor për dështimin e saj për të përmbushur obligimin e saj në fillim të këtij viti, dhe ka humbur rastin dhe ankesën në Moskë javën e kaluar.