Pasi shumica e kompanive perëndimore njoftuan se po largoheshin nga tregu rus, ata iu drejtuan alternativave vendase.

Reklama

Kështu, prodhuesi rus i pijeve Ochakov prezantoi alternativat ndaj pijeve të njohura Coca Cola, Sprite dhe Fanta.

Kompania e mirënjohur ruse Ochakova, e cila është e njohur për prodhimin e pijes së famshme Kvass, një pije tradicionale me pak alkool të bërë nga buka, ofroi pijen Street si një alternativë të dukshme ndaj Sprite, CoolCola për Coca Cola dhe Fancy për Fanta.

Kompania nuk përmendi emrat e homologëve perëndimorë në faqen e saj zyrtare, kështu që Cola, për shembull, është përshkruar si një shije kulti.

Reklama

Kjo është pjesë e synimeve të Kremlinit për të filluar prodhimin e mallrave vendase, sepse sanksionet perëndimore kanë penguar efektivisht tregtinë e markave të njohura nga Evropa dhe Amerika.

Reklama

Nuk ka dyshim se rusët do të shpresojnë që cilësia e këtyre pijeve të jetë më e mirë se zëvendësuesit që ofroheshin gjatë Bashkimit Sovjetik, kur regjimi ndaloi importin e shumicës së produkteve perëndimore. /Telegrafi/