LAJMI I FUNDIT:

Rukiqi: Mos shtyrja e pagesës së tatimeve dëmton mijëra biznese

Rukiqi: Mos shtyrja e pagesës së tatimeve dëmton mijëra biznese

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, vlerëson se vendimi i Administratës Tatimore  të Kosovës për shtyrjen e tatimeve ka shumë paqartësi.

Reklama

Rukiqi tha se ka kërkuar nga Administrata Tatimore e Kosovës që ta qartësojë këtë vendim pasi sipas tij problematikë e sektorit privat mbetet pagesa e punëtorëve, për shkak që nuk kanë realizuar të hyra kohës së fundit.

Ai tha për RTV Dukagjinin se në rast se nuk shtyhet pagesa për tatime, do të dëmtohen mijëra biznese.

“Në vlerësimin që e kemi bërë edhe në teren, nuk ka kompani në Kosovë që nuk ka vështirësi financiare. Mund të duket në shikim të parë që bizneset e mëdha nuk kanë vështirësi financiare mirëpo edhe ato kanë problem me likuiditetin duke mos realizu pagesa nga klientët e vet, kontraktorët e vet. Prandaj mbi këtë bazë ne kërkojmë që shtyrja e pagesës të vlen për të gjithë deri me datën 30 qershor. Ndërsa deklarimi të bëhet ashtu siç është planifikuar deri më datën 30 prill”.

“… janë mijëra biznese që mund të ndikohen nga ky vendim pasi janë një pjesë që veçse kanë mbet me probleme financiare, por edhe të tjerat do të preken pasi nuk mund të ekzekutohen edhe pagesat për tatime edhe për pagat e punëtorëve”, tha ai.

Rukiqi tha se shkresa është dërguar sot dhe se një përgjigje nga institucionet përgjegjëse po e presin për nesër.

Ai ritheksoi se kërkesë tjetër e bizneseve mbetet realizimi i pagesave nga pakoja emergjente e propozuar nga Qeveria e Kosovës, si lehtësim karshi situatës me coronavirus.


Në trend Ekonomi

Më shumë
Qeveria miraton Projektligjin për Fondin Sovran, Kurti: Do të jetë bërthama e sovranitetit tonë ekonomik

Qeveria miraton Projektligjin për Fondin Sovran, Kurti: Do të jetë bërthama e sovranitetit tonë ekonomik

Ekonomi
Dyshohet se domatet e importuara nga Shqipëria përmbajnë sasi të hormoneve, AUV në pritje të rezultateve laboratorike

Dyshohet se domatet e importuara nga Shqipëria përmbajnë sasi të hormoneve, AUV në pritje të rezultateve laboratorike

Jehona Hulaj
Bajra: Fondi Sovran do të jetë entitet i pavarur nga Qeveria, totalisht autonom

Bajra: Fondi Sovran do të jetë entitet i pavarur nga Qeveria, totalisht autonom

Ekonomi
Zgjedhja e një anëtari të Bordit të OSHP-së, këta janë dy kandidatët që pritet të zgjidhen nga Kuvendi

Zgjedhja e një anëtari të Bordit të OSHP-së, këta janë dy kandidatët që pritet të zgjidhen nga Kuvendi

Ekonomi
Elegancë dhe bukuri e papërshkrueshme në secilën stoli me diamant të Altinbas

Elegancë dhe bukuri e papërshkrueshme në secilën stoli me diamant të Altinbas

Ekonomi
Një javë plot jetë në VitaLand - Festimet për fëmijët vazhdojnë!

Një javë plot jetë në VitaLand - Festimet për fëmijët vazhdojnë!

Vitaland
Kalo në kategori