Ashtu si lëkura juaj edhe flokët tuaj kanë nevojë për mbrojtje nga moti i ashpër për të mbajtur butësinë. Mbroni flokët tuaj nga ajri i ftohtë, erërat, madje edhe nga nxehtësia e brendshme

Këshillat për kujdesin e flokëve që duhet të ndiqni këtë sezon dimri:

Lani flokët

Gjatë dimrit gjithmonë mbani në mend që të lani flokët tuaj minimumi 2-3 herë në javë. Ky zakon do t’ju ndihmojë të mbroni flokët tuaj nga moti i ashpër, i ftohtë dhe gjithashtu parandalon që flokët tuaj të thahen shumë dhe t’i mbani ato të lëmuara dhe të shëndetshme.

Përdorni ujë të vakët

Në dimër, të gjithë në përgjithësi e pëlqejnë banjën me ujë me temperaturë të lartë pasi na jep një ndjenjë të qetë. Prandaj, ju e rritni temperaturën e ujit, por gjithmonë mbani në mend që të mos përdorni ujë të nxehtë, ekstrem për flokët tuaj. Është kënaqësi ta bësh këtë, por nuk është mirë për flokët dhe kokën tuaj. Ajo thanë flokët tuaj dhe gjithashtu dëmton lëkurën e kokës tuaj të cilat zakonisht janë shumë të ndjeshme gjatë këtij sezoni. Kështu që përdorni ujin e vakët, nëse jo ujë me temperaturë normale.

Pastroni flokët me zbutës

Sigurohuni që përdorni kondicioner kremoz ​​gjatë dimrit, i cili i zbutë flokët si duhet dhe ju siguron lagështinë që ato kërkojnë gjatë këtij sezoni. Mbani në mend që të aplikoni zbutësin në flokët tuaj dhe ta lini atë pak më gjatë se koha e përgjithshme pasi flokët janë të dëmtuara dhe të thata. Gjithashtu, mos e kaloni këtë hap pasi bllokon lagështinë e flokëve tuaj e cila është shumë thelbësore gjatë këtij sezoni.

Përdorni serume në lëkurën e kokës

Pas zbutësit, gjithmonë duhet të aplikoni një serum mbrojtës. Jo vetëm në flokë, por edhe në lëkurën e kokës. Ekzistojnë shumë serume që janë bërë vetëm për kokën tuaj, që jo vetëm që bllokon lagështinë e flokëve, por edhe kokës. Është shumë thelbësore që ju të aplikoni serum në lëkurën e kokës, pasi është vendi ku mbrohet shëndeti i flokëve. Mund ta kaloni aplikimin në flokët tuaj, por jo edhe atë në lëkurën kokës. Konsultohuni me dermatologun tuaj përpara se të zgjidhni serumin pasi secila histori e flokëve është e ndryshme.

Shmangni tharjen e flokëve në temperatura ekstreme

Shmangni përdorimin e tharësve në temperatura ekstreme të nxehta, në vend të saj përdorni mënyrat e tharjes së ajrit që janë përgjithësisht të disponueshme në tharëse këto ditë. Përdorimi i një tharëse në temperaturë ekstreme të nxehtë mund të dëmtojë flokët tuaj duke e tharë atë shumë duke rezultuar në tharje të flokëve. Mbani në mend, mundësisht mos përdorni këto tharëse dhe si alternativë thani flokët me disa lecka pambuku ose bluza.

Mbuloni flokët me shall

Gjatë dimrit ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në shëndetin e flokëve tuaj. Kështu që për të mbrojtur flokët tuaj, provojeni dhe mbuloni duke përdorur një shall pambuku ose kapelë ndërsa udhëtoni. Kjo mund të ndihmojë që flokët të mbrohen nga elementët e padëshiruara atje. Gjithashtu, mbani në mend që mos e lidhni shaminë shumë ngushtë pasi mund të kufizojë qarkullimin në lëkurën e kokës. Mos harroni, të mos përdorni ndonjë shall të leshtë ose mëndafshi, sepse ato dëmtojnë flokët tuaj duke krijuar fërkime elektrostatike, të cilat mund të ngarkojnë flokët dhe të çojnë në dëmtime./Telegrafi/