LAJMI I FUNDIT:

Roboti që i kapërceu kufijtë po del në pension

Roboti që i kapërceu kufijtë po del në pension

Një robot i quajtur Atlas, nga kompania Boston Dynamics, na bëri përshtypje me akrobacitë e tij në vitet e fundit. Megjithatë, ishte koha që ai të tërhiqej.

“Atlas ushqeu imagjinatën tonë, frymëzoi gjeneratën e ardhshme dhe kaloi barrierat teknike. Tani është koha që roboti ynë hidraulik të relaksohet”, shkroi kompania në platformën YouTube.


Videoja tregon se sa larg ka arritur ekipi me zhvillimin e Atlasit, me shfaqje të shumta të arritjeve fizike, duke përfshirë akrobaci të ndryshme dhe tejkalimin e pengesave në terrenin stërvitor.

Atlas përfundoi duke qenë një makinë tepër precize që mund të imitonte lëvizjet njerëzore dhe madje edhe më shumë – bënte salto dhe kërcente me një ritëm të tmerrshëm.

Nuk është e qartë pse Boston Dynamics e tërhoqi Atlasin në pension, kështu që ne vetëm mund të spekulojmë se pavarësisht pamjeve të mëparshme që sugjeronin se kompania po konsideronte komercializimin e robotit, gjërat nuk shkuan siç ishte planifikuar.

Në fund të videos, megjithatë, marrim një mesazh shprese. Ai thotë “deri herën tjetër”, që do të thotë se Atlas mund të kthehet një ditë në fund të fundit. /Telegrafi/