Atlas quhet robori i një institute në Floridë të Shteteve të Bashkuara, që peshon 75 kilogramë dhe ka mundësi të ecë vet pa u dirigjuar.

Hulumtuesit në Institute for Human & Machine Cognition, e kanë mësuar këtë humanoid që të ecë edhe nëpër shtigje të ngushta dhe të komplikura, duke shfrytëzuar një algoritëm të planifikimit dhe përceptimit sikur të njeriut, transmeton Telegrafi.

Në pamjet e shpërndara, shihet roboti teksa hedhë hapat me precizitet nëpër blloqe dhe në një shirit, i ndihmuar nga LIDAR që I ka në trup.

Sistemi i shfrytëzon pulset e laserit, që të matë hapësirën ku ndodhet, që të vendosë më pasë se ku duhet hedhur hapin, nëpër terrenin e ngushtë.

Krijuesit e robotit, që janë në fazat finale të kompletimit të tij, dëshirojnë ta dërgojnë në fushat me mina, që t’i gjej ku ndodhen dhe të mos ketë rrëzik për njerëzit. /Telegrafi/