Rimac Nevera nuk e mbajti për shumë kohë titullin lajkatar, por nuk ka arsye për t’u shqetësuar.

Hipervetura kroate është ende numri një kur bëhet fjalë për shpejtësinë maksimale, por nuk është më makina me përshpejtimin më të shpejtë në botë.

Me një përshpejtim në 100 km/h në më pak se 2 sekonda dhe një shpejtësi maksimale prej 412 km/h, Nevera është një nga veturat e prodhimit më të shpejtë, por edhe më të shpejtë në botë. Sipas të dhënave aktuale zyrtare, numri i titujve është ulur, kështu që Nevera është “vetëm” makina elektrike më e shpejtë në botë.

Në segmentin e përshpejtimit, Pininfarina Battista e “mundi”. Për ata më pak të ditur, në fakt është vëllai binjak i Nevera-s, i cili deri më tani është anuar drejt garës GT me një pamje më elegante dhe një dozë më të lartë luksi dhe personalizimi. Megjithatë, të dhënat e fundit tregojnë se bëhet fjalë për një makinë shumë të shpejtë.

Reklama
Reklama

Sipas informacioneve të fundit nga Pininfarina, kjo makinë arrin 100 km/h për 1,86 sekonda, ndërsa treguesi do të tregojë 200 km/h pas vetëm 4,75 sekondash.

Përshpejtimet e lartpërmendura janë arritur në testet e fundit të kryera në Dubai. Për shembull, Nevera do të arrijë 96 km/h (60 mph) në të njëjtin interval kohor, ndërsa do të duhen 1.97 sekonda për të arritur 100 km/h dhe 160 km/h për 4.3 sekonda. Shpejtësia maksimale e Battista është 350 km/h.

Për sa i përket rrezes, Nevera me një bateri të plotë mbulon 490 km dhe Battista 483. /Telegrafi/