Aktivistja suedeze Greta Thunberg ka bërë një reagim epik në Facebook, pas arritjes së marrëveshjes për ndryshimet klimatike në samitin COP26 që u mbajt në Glasgow të Skocisë.

Reklama

Pakti i Glasgow për Klimën është marrëveshja e parë klimatike që planifikon në mënyrë eksplicite reduktimin e qymyrit, karburantin më të keq fosil për gazrat serrë.

Thunberg shkroi se i tërë diskutimi në samit ishte “Blah, blah, blah”, derisa ka shtuar se puna e vërtetë do të vazhdojë jashtë atyre mureve, duke iu referuar kështu aktivistëve të tjerë që së bashku me të mbrojnë kauzën për ndryshimet klimatike.

Arrihet marrëveshja për luftimin e ndryshimeve klimatike në samitin COP26 - plani parasheh reduktimin e përdorimit të qymyrit Arrihet marrëveshja për luftimin e ndryshimeve klimatike në samitin COP26 - plani parasheh reduktimin e përdorimit të qymyrit

“Samiti #COP26 ka përfunduar. Ja një përmbledhje e shkurtër: Blah, blah, blah. Por puna e vërtetë vazhdon jashtë këtyre sallave. Dhe ne nuk do të dorëzohemi kurrë, kurrë”, ka shkruar suedezja në Facebook. /Telegrafi/

Reklama
Reklama