Në seancën e sotme gjyqësore për rastin “Lidhja Ndërkombëtare”, biznesmeni Ardian Amzoski kërkoi kompensim prej 195 mijë eurosh.

“Do të bashkohem me ndjekjen penale në këtë rast dhe do të paraqes një kërkesë për dëme prej 195.000 eurosh”, tha Amzoski.

Sipas aktakuzës, biznesmenët Amzoski dhe Siljan Micevski u mashtruan përmes projekteve për ndërtimin e një Qendre Evropiane për të rritur dhe shërbime mobile, kështu që përmes Agjencisë së autorëve të Maqedonisë ata kanë paguar gati një milion euro, Micevskin rreth 720.000, ndërsa Amzoski rreth 233 000 euro.

Ish-deputetja Frosina Remenski sqaroi në seancën e sotme se do të kontestoi bastisjen në shtëpinë e saj përmes video inçiuimeve.

“Ne kemi dorëzuar edhe prova të hyrjes së paautorizuar në shtëpinë time, kështu që këtu do të hasim në video që do të shohin se sa korrespondojnë me ato që pretendon Prokuroria Publike dhe cili është pretendimi im, që kemi hyrje dhe kërkim plotësisht të paautorizuar të shtëpisë time”, tha Remenski./Telegrafi/