“Kroacia e mbështet rrugën evropiane të Shqipërisë dhe të Maqedonisë së Veriut dhe dëshiron që samiti në Zagreb të bëhet kthesë në raportet mes Unionit dhe Ballkanit Perëndimor gjatë presidencës së saj me Bashkimin Evropian”.

Këtë e deklaroi ministri kroat i Punëve të Jashtme, Goran Grli-Radman gjatë vizitës në Tiranë.

“Tema kryesore e bisedave tona është rruga evropiane e Republikës së Maqedonisë”, tha Radman në kryeqytetin shqiptar Tiranë, pas takimit të sotëm me kolegun shqiptar Gent Cakaj.

Vizita e sotme ka për qëllim ta tregojë “mbështetjen e Kroacisë në këtë rrugë”, theksoi ai, duke shtuar se Zagrebi është i përkushtuar në fillimin e bisedimeve pa anulim.

Kroacia dëshiron bisedimet me Shqipërinë dhe Maqedoninë të jenë të hapura gjatë kryesimit të saj me BE-në, ndërsa “kontribut i rëndësishëm” i Kroacisë për këtë qëllim do të jetë samiti i Këshillit të BE-së dhe vendeve nga Ballkani Perëndimor në Zagreb më 6-7 maj”, theksoi ministri.