LAJMI I FUNDIT:

Qyteti në Venezuelë ku asgjë nuk funksionin: Uji vjen një herë në muaj dhe bankomatet janë të zbrazëta (Foto)

Qyteti në Venezuelë ku asgjë nuk funksionin: Uji vjen një herë në muaj dhe bankomatet janë të zbrazëta (Foto)

Afro 145 kilometra larg nga kryeqyteti Karakas ndodhet San Juan de los Morros, qytet me rreth 160 mijë banorë, ku duket se asgjë nuk funksionon si duhet.

Banorët e këtij qyteti në Venezuelë, janë të detyruar të durojnë ndërprerjet e përditshme, bankomatet e zbrazëta dhe transportin e dobët, si pjesë të një krize enorme ekonomike, transmeton Telegrafi.

Uji i pijshëm vjen vetëm një herë në muaj, ndërsa ushqimi, barnat dhe mjetet sanitare janë në sasi shumë të vogla.

Autobusët e tejmbushur arrijnë shumë më vonë se sa duhet, ndërsa udhëtarët ‘shtyhen’ në mënyrë që të zënë hapësirë për qëndrim.

Me shtetin në skaj të turbulencave ekonomike dhe politike, presidenti Nicolas Maduro, më në fund ka pranuar se sistemi i tij socialist ka dështuar.

Pritet që në ditët në vijim, kabineti tij të shpallë gjendjen e jashtëzakonshme dhe të kërkojë ndihmë për popullatën që është në varfëri . /Telegrafi/