0Shares

57% e qytetarëve të Maqedonisë e mbështetin nismën qeveritare për përmirësimin e marrëdhënieve me Greqinë, kurse 23% nuk e mbështetin, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Për 60% e të pyeturve, është shumë me rëndësi që menjëherë të zgjidhet çështja e emrit, kurse 15% konsiderojnë se kjo nuk është e rëndësishme. 49% mendojnë se çështja do të zgjidhet shumë shpejtë, kurse 42% mendojnë se çështja e emrit do të zgjidhet deri në fund të vitit 2018.

Këto të dhëna dalin nga hulumtimi i Institutit për hulumtime politike në Shkup (IHP), i realizuar në periudhën nga 16 e deri më 21 dhjetor të vitit të kaluar.

Në pyetësor janë përgjigjur 1113 persona. 47% e të pyeturve nuk do të pranonin që të ndryshohet emri kushtetues për përdorim ndërkombëtar në shkëmbim të anëtarësimit në BE dhe në NATO. 38,2% do të pranonin një ndryshim të tillë.

53% mendojnë se pa ndryshimin e emrit nuk mund të pranohet Maqedonia në BE dhe në NATO, kurse 27% mendojnë se ka një mundësi të tillë./Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)