Pak dashuri mund të ndryshojë aq shumë, dhe nganjëherë kjo është më se e mjaftueshme për ta kthyer një qenush të trembur dhe të frikësuar në një qen të dashur.

Reklama

Shembull më i mirë është Sam Clarence, ai adoptoi Stanley, një qenush shumë i lezetshëm. Këlyshi u gjet i humbur kur ishte vetëm gjashtë muajsh, dhe jetoi në një pronë të braktisur me motrën dhe nënën e tij.

Duke qenë një shëtitës qensh për një strehë aty pranë, Clarences i’u kërkua të kujdesej për disa kohë për një nga këlyshët. Por, ai nuk e dinte se kjo krijesë e vogël së shpejti do të bëhej shoku i tij më besnik.

Reklama

Për Clarence, ishte dashuri me shikim të parë, por Stanley nuk ndihej njësoj. Qenushi u tmerrua dhe i’u desh një orë vetëm për të dalë nga makina.

Reklama

Clarence punoi me të gjatë gjithë kohës, duke ndihmuar qenin të përshtatet me situatën e tij të re dhe mjedisin e jetesës.

Stanley do të qëndronte pas Clarence dhe gjithmonë do të duhej të kishte të paktën një putër që i prekte shpinën. Kur ata shkojnë në udhëtime, qeni gjithmonë sigurohet që të mbajë një putër mbi të. Nëse Clarence lëviz, edhe Stanley lëviz. Stanley është një qen shumë i dashur dhe këtë e tregon gjatë gjithë kohës.

Reklama

Stanley nuk është më i trembur apo i frikësuar. Ai e do Clarence dhe është shumë mirënjohës për jetën e tij të re dhe dashurinë që merr. Ky qen është shndërruar nga një qenush i trembur dhe i frikësuar në një miqësor dhe shumë të dashur. Ai i do të gjithë, dhe gjithashtu i do qentë e tjerë. /Telegrafi/

Reklama