Propozime të reja nga qeveria për opozitën në negociatat për ligjin për Prokurorinë Publike.

Kryeministri Zoran Zaev në një intervistë për televizionin “Sitel” publikoi dy ide që iu propozuan negociatorëve të opozitës.

E para parashikon një shef prokurorisë së re i cili do të jetë përgjegjës për korrupsionin e lartë që do të zgjidhen me propozimin e opozitës për të marrë përsipër të gjitha rastet, përfshirë hetimin për rastin “Haraçi” dhe “27 prillin”, por dhe të gjithë prokurorët dhe shërbimet e ekspertëve nga Prokuroria Speciale Publike.

“Ne jemi të plagosur nga ndonjë peshë apo dhimbje në supet. Kushdo që ka shkelur ligjin duhet të përgjigjet. Kështu që ne u ofruam që të emërojnë një prokuror. Por, që të ndodhë kjo, duhet të emërohet një prokuror serioz dhe do të formohet një ekip që të trajtojë lëndët në të gjitha rastet, përfshirë “Haraçi” dhe rastin për “27 prilli”. Dhe e gjithë kjo për tu ngritur dhe zgjidhur në një kohë kur ato gjëra nuk do të vjetrohen. Por opozita e ka refuzuar këtë propozim, dhe ata janë të detyruar të thonë pse e refuzojnë atë”, tha kryeministri Zoran Zaev.

Mirëpo sipas kryeministrit, ai prokuror duhet të jetë i rëndësishëm dhe i pranuar edhe për pushtetin./Telegrafi/