Ndërsa Shtetet e Bashkuara po përgatiten për një valë tjetër të coronavirusit, disa kompani po bëjnë plane që punëtorët e tyre të punojnë përgjithmonë në distancë.

Këtu janë disa kompani që mund të mos kthehen kurrë në strukturën e një zyre tradicionale, raporton CNN.

Dropbox


Pothuajse 3,000 punonjës të kompanisë teknologjike do të vazhdojnë të punojnë në distancë pjesën më të madhe të kohës, por herë pas here do të shkojnë në një zyrë të rinovuar, e cila do të quhet “Dropbox (DBX) Studios”, për punë bashkëpunuese dhe ndërtimin e ekipit.

Facebook


Mark Zuckerberg tha se rreth 50 për qind e punonjësve të rrjetit social mund të punonin në distancë brenda pesë deri në dhjetë vitet e ardhshme. Ai e ngriti idenë në një përpjekje për të kënaqur preferencat e punonjësve dhe për të krijuar “prosperitet ekonomik me bazë më të gjerë”.

Okta


Kompania e programeve Okta (OKTA), e cila siguron softuer për identifikimin e punëtorëve për gati 9,000 organizata, përfshirë JetBlue, Nordstrom dhe Slack, pret që më shumë se 85 për qind e fuqisë së saj të punës të punojnë në distancë sipas politikës së re. Para pandemisë së coronavirusit, 30 për qind e ndërmarrjes punonte në distancë. Kompania ka afërsisht 2,600 të punësuar, transmeton Telegrafi.

Shopify


Në maj, Shopify (SHOP) njoftoi se po kalonte në një kompani “dixhitale”. Kjo do të thotë që edhe nëse kompania rihap zyrat e saj në vitin 2021, shumica e punonjësve do të punojnë në distancë mbi një bazë të përhershme. Sipas CEO-së, Tobi Lutke, “Përqendrimi në zyre ka mbaruar”.

Slack


Slack (PUNA), e cila siguron platforma komunikimi që bëjnë të mundur punën në distancë për qindra vende pune, ka hapur role që mund të plotësohen nga kandidatë të largët, dhe shumica e punonjësve të Slack kanë mundësinë të punojnë në distancë mbi një bazë të përhershme.

Square


Kompania tjetër e CEO-së së Twitterit, Jack Dorsey, ka në plan të lejojë anëtarët e stafit të punojnë nga shtëpia edhe pas mbarimit të pandemisë. Square tha që dëshiron që punonjësit të jenë në gjendje të punojnë nga një mjedis që i përshtatet nevojave të tyre.

Twitter


Twitter (TWTR) tha se do të lejojë disa nga punonjësit e saj të punojnë nga shtëpia “përgjithmonë”. Kompania e teknologjisë tha se përvoja e punës nga shtëpia në disa muajt e fundit ka treguar se ajo mund të funksionojë për kohë të gjatë.

Zillow


Zillow (Z), një kompani e tregut të pasurive të patundshme, po u jep punonjësve të saj më shumë fleksibilitet me punën në shtëpi. Kompania pret që disa të punojnë përgjithmonë nga shtëpia, ndërsa të tjerët mund të vijnë në zyrë disa herë në muaj ose disa ditë në javë. /Telegrafi/