Në emisionin “Debat Plus” me Ermal Pandurin në RTV Dukagjini, është diskutuar për dietat dhe fitnesin si mënyra për të hequr apo shtuar peshën trupore.

Psokologia Blerta Koca ka thënë se edhe mbipesha edhe nënpesha kanë lidhje psikike.

Ajo ka thënë se dietat e shpeshta dhe të shpejta zakonisht kanë efekte anësore dhe dëmtojnë organizmin.

“Dieta shkakton presion psikik pasi mua personalisht më shkakton presion çdo minutë. Shikoj orarin e të ngrënit, një pemë apo një perime, pra vazhdimisht të mban në presion. Aktivitetet fizike ta largojnë stresin. Nuk duhet të fokusohemi vetëm në ushqim”.

Koca thotë se në Kosovë pak persona zgjedhin konsultën me psikologun për dietë ndërsa shumica orientohen te stafi mjekësor.

Aktorja Valina Muçolli e cila ishte pjesë e panelit, thotë se ajo kishte humbur 38 kilogram pas konsultimeve që kishte pasur para shumë vitesh me një nutricioniste nga Maqedonia.

Diola Dosti-Baftiu: Dieta është një mënyrë jetese rutinore jo një regjim strikt Diola Dosti-Baftiu: Dieta është një mënyrë jetese rutinore jo një regjim strikt

Aktorja thotë se tashmë ndjekë një dietë duke evituar brumërat por thotë se kjo dietë nuk i jep stres.

Valina Muçolli thotë se peshën e ka marrë më shumë për shkak të menaxhimit jo të duhur të dietave./Telegrafi/