Në emisionin “Debat Plus” me Ermal Pandurin në RTV Dukagjini, është diskutuar për dietat dhe fitnesin si mënyra për të hequr apo shtuar peshën trupore.

Nutriticionistja dhe dietologia Diola Dosti-Baftiu ka thënë se është shumë e rëndësishme që gjatë dietës të mos shtrihemi e të qëndrojmë para televizionit por duhet të bëhet edhe aktivitet fizik.

Dietologia thotë se dita nuk duhet të jetë stresuese për personin që e fillon atë.

“Duhet të ketë një plan ushqimor. Duhet të dish se çfarë duhet të konsumosh e çfarë jo. Nuk është dieta se duhet të programosh që në orën pesë ti duhet të hash dy kokrra rrush”.

Ajo thotë se dieta duhet të bëhet një rutinë e të ushqyerit të shëndetshëm.

“Individët që kanë probleme me mbipeshën nuk duhet të shkojnë të vrapojë tek dietat strikte për t’u dobësuar por thjesht duhet të marrin një kulturë të përgjithshme për mënyrën se si duhet të ushqehemi”, tha ajo, përcjell Telegrafi.

Dosti-Baftiu  thotë se njerëzit duhet të kenë kujdes nga ato që u shfaqen në internet pasi preparatet që blejnë mund të funksionojnë për dobësim, por efektet anësore mund të lënë pasoja për tërë jetën.

Dietologja thotë se mjekët nuk kanë të drejt të flasin me pacientët për dieta nëse këta të fundit nuk kanë ndonjë patologji.

“Mjekët janë të profilizuar për sëmundje, por jo për ushqim. Dietologu apo nutricionisti janë për atë punë”.

Nutriticionistja thotë se dieta nuk mund të ketë ndikim nëse personi që futet në të nuk është i qetë./Telegrafi/