Uji i thjeshtë dhe i pastër në kontakt me qimet e qenit nuk shkakton erëra të pakëndshme, por qentë ende kundërmojnë kur janë të lagur

Qentë, si edhe njerëzit, kanë mikrobe në lëkurën e tyre dhe në disa vende të tjera.

Të gjithë ne e quajmë mikrobiomë këtë grup mikrobesh që është përgjegjëse për erën e pakëndshme të një qeni të lagur, transmeton Telegrafi.

Qimet e trasha janë një vend ideal për formimin dhe jetën e mikroorganizmave që sekretojnë substanca të ndryshme që përmbajnë komponime kimike të avullueshme, të cilat shkaktojnë një erë të pakëndshme.

Nëse po pyesni veten se si është e mundur që vetëm qentë e lagur kundërmojnë dhe vazhdimisht prodhojnë përbërës të avullueshëm, ka dy arsye pse ndodh kjo.

Domethënë, uji përmirëson kushtet e jetesës për mikrobet.

Nëse qeni ka qenë i lagur për disa kohë, lagështia afatgjatë është e përkryer për riprodhimin e mikrobeve në një numër shumë më të madh, gjë që, logjikisht, rrit numrin e përbërjeve kimike të avullueshme.

Një arsye tjetër është se këto komponime treten në ujë, dhe ndërsa uji avullohet, këto kimikate lirojnë një erë e pakëndshme.

Nëse po pyesni veten se si është e mundur që vetëm qentë e lagësht kundërmojnë dhe vazhdimisht prodhohen përbërës të paqëndrueshëm, ka dy arsye pse ndodh kjo. Domethënë, uji përmirëson kushtet e jetesës për mikrobet.

Nëse qeni ka qenë i lagur për disa kohë, lagështia afatgjatë është e përkryer për riprodhimin e mikrobeve në një numër shumë më të madh, gjë që, logjikisht, rrit numrin e përbërjeve kimike të paqëndrueshme që formohen. /Telegrafi/