Një paraqitje politike në Vogue është një çështje aq e nxehtë saqë shkakton polemikë edhe kur nuk ndodh. Kohët e fundit Donald Trump u përpoq të ankohej për Vogue që kishte injoruar Melanian, e dukshme nga mungesa e saj në revistë gjatë katër viteve të fundit.

Debutimi i zëvendës-presidentes të zgjedhur Kamala Harris në Vogue, në numrin e muajit shkurtit të edicionit amerikan të revistës, është i fundit në një varg të gjatë të kopertinave politike që ka shkaktuar një stuhi mediatike, shkruan The Guardian.

Shumë reagime dhe kritika erdhën pas kësaj: A ishte “larë” toni i lëkurës së Harris nga ndriçimi? A ishte mosrespektim paraqitja e Harris e veshur atlete, në vend se t’i jepej asaj një paraqitje madhështore? A u detyrua ekipi i Harris të besonte se portreti më formal me sa duket i destinuar për botime digjitale, do të shfaqej edhe në stendat e gazetave?

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)


Vogue ka dalë në mbrojtje të imazheve që tregojnë Harris në më të mirën e saj, me “zgjedhjet e stilit që ishin të sajat”. Tyler Mitchell, i cili në vitin 2018 u bë fotografi i parë afrikano-amerikan për të xhiruar një kopertinë amerikane të Vogue, shpjegon në një artikull shoqërues në internet se një sfond me ngjyrë rozë dhe të gjelbër u zgjodh për të nderuar shoqëri studentore të vajzave të Harris, ‘Alpha Kappa Alpha’.

Mitchell, i cili “u rrit që në moshë të re duke kuptuar thellësisht historinë e pasur të këtyre bashkëveprimeve dhe domethënien e tyre… donte që skenografia t’i bënte homazhe asaj historie, statusit të historisë si AKA dhe shoqërive të grave me ngjyrë në të gjithë botën”.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)


Një paraqitje e Vogue rrallëherë është diçka tjetër veçse e diskutueshme për gratë në politikë, por ftesa mbetet dukshëm e papërmbajtshme, megjithatë. Të jesh një yll i kopertinës – dhe veçanërisht për Vogue – do të thotë të jesh avatar i një momenti kulturor. Dhe në një peizazh mediatik, një kopertinë e Vogue është një nga platformat e rralla me të cilën arrihen audienca të ndryshme. Ajo ndahet në Instagram, diskutohet në gazeta dhe shfaqet në arkat e dyqaneve. /Telegrafi/