Çfarë është besimi? Besimi është çelësi për një marrëdhënie të lumtur dhe të suksesshme.

Reklama

Ekzistojnë tri shtylla kryesore në ndërtimin e besimit në një marrëdhënie: ndershmëria, çiltërsia dhe transparenca. Ndershmëria kërkon që të jeni të sinqertë me veten dhe partnerin tuaj dhe të flisni me njëri-tjetrin për gjithçka pa u fshehur.

Hapja kërkon që ju të ndani gjërat e cenueshme për të cilat është e vështirë të flitet, dhe t’i jepni një hapësirë ​​partnerit tuaj për t’i ndarë gjithashtu. Transparenca kërkon që të jeni në harmoni emocionalisht me atë që thuhet, ndjehet, dëgjohet dhe kuptohet. Ky kombinim është ai që çon në besimin përfundimtar.

Reklama

Pse është besimi i rëndësishëm në një marrëdhënie?

Këtu janë tre arsye pse besimi është i rëndësishëm në marrëdhënie:

Promovon pozitivitetin

Besimi ju lejon të jeni më të hapur. Kur i besoni partnerit tuaj, ka më shumë gjasa që të falni sjelljet që ju acarojnë.

Reklama

Rrit afërsinë

Besimi krijon një lidhje të fortë dhe një bazë për të ndërtuar. Besimi rrit afërsinë dhe sigurinë. Kur i besoni partnerit tuaj, do të ndiheni më të sigurt duke e ditur se ai ka kurrizin tuaj. Besimi lejon sistemin tuaj nervor të relaksohet dhe të pushojë.

Redukton konfliktin

Kur i besoni partnerit tuaj, jeni më të gatshëm të anashkaloni problemet dhe të gjeni një zgjidhje për problemet. Edhe nëse partneri juaj ju zhgënjen, ju keni më shumë gjasa t’i jepni atij përfitimin e dyshimit.

Reklama

Shenjat e mungesës së besimit dhe ndikimi i saj në marrëdhënie

Me mungesë besimi, është e vështirë që marrëdhënia juaj të rritet. Pa besim, marrëdhënia juaj mund të ndihet kaotike, e paparashikueshme dhe plot dramë. /Telegrafi/