85 organizata jo qeveritare dhe shumë qytetar, edhe sot kanë filluar protestat kundër faljes së rasteve të politikanëve të përfshirë në krime, nga kryetari i shtetit të Maqedonisë, Gjorgje Ivanov.

Më poshtë Telegrafi Maqedoni ju sjell ngjarjet dhe të gjithë informacionet me video dhe foto.

19:08 Protestave ju bashkangjiten shumë qytetar. Partia opozitare LSDM të tha se do ti bashkangjitet protestës.

1

19:12 Protestuesit kanë thirrur: Japin një Gjorgje për 10.000 refugjatë

19:15 Protestuesit nuk lejohen të shkojnë para parlamentit

2

19:25 Protestuesit ndajnë lule për policinë që është vendosur në kordon të fortë

3

4

19:28 Protestuesit janë drejtuar kah objekti i qeverisë

19:42 Protestuesit e kanë përlyer me ngjyrë portën triumfale ”Porta Makedonija” në Shkup gjatë rrugës për tek qeveria.

19:45 Protestuesit ndalohen të shkojnë para qeverisë, kanë mbetur në qendër të Shkupit

19:53 Protestuesit kanë vazhduar të bërtasin ”Pa drejtësi, nuk ka liri”

6

20:05 Protestuesit janë lokalizuar dhe janë rrethuar

20:35 Protestuesit kanë kaluar kordonin e parë dhe janë shumë afër hyrjes së qeverisë

7

20:50 Gjendja ende qëndron e njëjtë, forcat policore me një numër mjaft të madh qëndrojnë para qeverisë, protestuesit bërtasin me thirrje ‘shtet policor’, ‘shtet i padrejtë’ dhe vazhdimisht ashtu si edhe më herët kërkojnë dorëheqjen e Ivanovit dhe Qeverisë në krye me Gruevski.

20:55 Policia ka lëshuar pe para protestuesve. Protestuesit brohorasin ”Hiqni grilat, hiqni grilat”

20:57 Raportohet se në protesta ka 20.000 protestues

9

10

11

21:10 Raportohet se në mesin e masës ka persona që gjuajnë drejt policisë me qëllim eskalimin e protestave.

21:35 Protestat janë qetësuar, pritet shpërndarja e protestuesve

14

21:45 Stojançe Angelov: Sonte ka pasur diku rreth 20.000 qytetar. Provokuesit janë larguar. Policia nesër do të jetë në krahun tonë.

22:07 Protestës i është bashkangjitur edhe ambasadori Britanez Charles Garrett.

22:20 Përfundon protesta, me qetësi