Një nga pronarët e veturave Tesla nga Amerika, Brandon Dalaly, bëri një lëvizje të pazakontë. Përkatësisht, ai ka futur çelësin e veturës nën lëkurë.

Ai publikoi një video në rrjetet sociale ku tregonte se kishte një çip të vendosur në dorën e djathtë dhe më pas duke e përdorur atë për të zhbllokuar automjetin.

“Tani e përdor atë si çelës kur prishet dongle Bluetooth ose nuk kam një kartë çelësi”, tha Dalaly.

Ky akt disi i çuditshëm është bërë i mundur falë një çipi të quajtur Vivokey Apex, i cili përdor teknologjinë NFC, pra funksionon në të njëjtin parim si kur paguani me kartë bankare me parimin “touch to pay”.

Reklama

Dalaly tha se ai është pjesë e një grupi prej 100 personash që i testojnë gjithmonë këto çipa përpara se të jenë të disponueshme për publikun e gjerë.

Reklama

Pronarët e Tesla-s që nuk duan t’i instalojnë vetë çipat, përndryshe përdorin një kartë kyçe ose një aplikacion celular për të zhbllokuar automjetet e tyre.

Dalaly, një adhurues i madh i teknologjisë, thotë se ai tashmë ka një çip tjetër më të vogël në dorën e majtë që përmban çelësat e kartës së tij të vaksinimit kundër coronavirusit, çelësat e shtëpisë, kartën e kontaktit dhe informacione të tjera.

“E gjithë ideja ishte që të kisha çelësin e shtëpisë në dorën time të majtë dhe çelësin e veturës në të djathtën time”, tha ai. /Telegrafi/

Reklama