Prindërit nga Kentucky janë kritikuar në mediat sociale pasi morën pjesë në një maratonë me djalin e tyre gjashtëvjeçar.

Camy dhe Ben Crawford njoftuan se djali i tyre Rainier vrapoi në Maratonën e Derrit Fluturues në Cincinnati në fillim të këtij muaji. Ata zbuluan se pas 32 kilometrash, djaloshi “ka luftuar fizikisht dhe donte të bënte një pushim dhe të ulej çdo tre minuta”.

“Ai po qante dhe ne po lëviznim ngadalë, kështu që i premtuam dy pako patate të skuqura nëse do të vazhdonte”, shkruan Crawfords, duke publikuar një foto të Rainier duke mbajtur patate të skuqura.

Ata theksojnë se pesë fëmijët e tyre më të mëdhenj e përfunduan garën një orë para tyre dhe më pas prisnin prindërit dhe Rainierin në vijën e finishit.

“Fëmija duket i trishtuar dhe i rraskapitur. Nuk mund ta besoj se çfarë po bëjnë njerëzit për pëlqime”, komentoi një përdorues i Instagramit. “Kjo histori është shqetësuese për t’u lexuar”, shtoi një tjetër.

Pasi njoftimet tërhoqën vëmendjen, prindërit njoftuan se punonjësit socialë kishin ardhur në shtëpinë e tyre pa paralajmërim për të folur me fëmijët pas reagimeve reagimeve të njerëzve.

Ndryshe, fëmijët nën moshën shtatë vjeçare duhet të vrapojnë vetëm gara argëtuese të gjata 2 deri në 4 kilometra. Fëmijët e moshës 8 deri në 12 vjeç mund të marrin pjesë me siguri në garat e pesë kilometrave ndërsa fëmijët e moshës 13 deri në 15 vjeç mund të vrapojnë me siguri 10 kilometra ose një gjysmë maratonë. Fëmijëve të grupmoshave 16 dhe 18 vjeç u rekomandohet të vrapojnë vetëm një maratonë. /Telegrafi/

View this post on Instagram

A post shared by Kami and Ben Crawford (@fightfortogether)