Presidenti afgan u ka kërkuar falje grave rreth komenteve për shaminë tradicionale.

Të shtunën, Ashraf Ghani, duke iu përgjigjur akuzave se disa zyrtarë qeveritarë afganë janë të lidhur me Shtetin Islamik, tha se njerëzit të cilët hedhin akuza të tilla duhet të japin fakte ose ‘të veshin shamitë e grave në kokë’.

Këto deklarata të Ghanit u panë si provokuese nga një pjesë e qytetarëve, të cilët madje i quajtën edhe komente raciste.

Presidenti afgan më pas u kërkoi falje grave të cilat janë ndier të ofenduara, duke thënë se komentet e tij janë keqinterpretuar.

Në një deklaratë nga pallati presidencial, thuhet: “Presidenti është avokat I shquar I të drejtave të grave dhe ka ndërmarrë hapa unike për të forcuar dhe ruajtur pozitën e tyre që nga mandati i tij si president i Afganistanit’. /KosovaPress/