LAJMI I FUNDIT:

Prej nesër fillon aplikimi online për regjistrim në shkollat ​​e mesme në RMV

Prej nesër fillon aplikimi online për regjistrim në shkollat ​​e mesme në RMV

Për të optimizuar procesin e regjistrimit në shkollat ​​e mesme në vend, Ministria e Arsimit dhe Shkencës edhe këtë vit ofron shërbim digjital për aplikim elektronik.

Reklama

“Aplikimi nuk do të zgjasë më shumë se 15 minuta. Regjistrimi i nxënësve do të bëhet përmes linkut në portalin e shërbimeve elektronike të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës https://e-uslugi.mon.gov.mk me paralajmërim të veçantë për nxënësit e shkollave të mesme përmes llogarive të tyre përdoruese në sschools.mk. Regjistrimi në sistem nuk do të kërkohet dhe identifikimi do të bëhet ekskluzivisht me llogaritë e përdoruesve në schools.mk. Udhëzimet për hyrjen në sistem dhe plotësimin e aplikacionit do të postohen me një link në faqen për login , kumton MASH.

Për regjistrimin e parë të nxënësve në periudhën e konkursit, portali do të jetë i hapur nga nesër, 10 qershor 2023, në orën 10:00. Nxënësit do të mund të plotësojnë aplikacionet (aplikimet) më së voni deri më 21 qershor 2023 deri në orën 15:00, pas së cilës sistemi do të mbyllet për aplikim onlajn nga nxënësit.

Gjatë periudhës derisa sistemi i aplikimit është i disponueshëm për nxënësit, ata do të mund të bëjnë përditësime, ndryshime dhe shtesa në aplikimet e tyre dhe të kenë një pasqyrë të numrit total të pikëve nga suksesi, pa pikët nga diplomat.

Vleresimi i diplomave dhe futja e pikeve nga diplomat kryhen nga komisionet e shkollave te mesme.

Lista preliminare e renditjes së nxënësve të regjistruar do të publikohet më 22 qershor 2023 në ueb faqen e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës www.mon.gov.mk, gjegjësisht në https://e-uslugi.mon.gov.mk jo më vonë se ora 9.

Dorëzimi i dokumentacionit të nevojshëm në shkolla bëhet më datë 22 qershor nga ora 12:00-19:00 dhe më 23 qershor nga ora 7:00-19:00, sipas orarit të përgatitur nga shkolla.

Në trend Lajme

Më shumë
REL nxjerr gënjeshtrat e Vuçiqit gjatë fjalimit të tij në OKB

REL nxjerr gënjeshtrat e Vuçiqit gjatë fjalimit të tij në OKB

Lajme
Shpërthimi në veri, reagon ambasadori Hovenier: Jam i tronditur, autoritetet të kryejnë hetim të plotë

Shpërthimi në veri, reagon ambasadori Hovenier: Jam i tronditur, autoritetet të kryejnë hetim të plotë

Lajme
Kritikat ndaj Kurtit për dialogun me Serbinë, Statovci: Duhet të kërkohet përgjegjësi dhe balancim nga pala serbe

Kritikat ndaj Kurtit për dialogun me Serbinë, Statovci: Duhet të kërkohet përgjegjësi dhe balancim nga pala serbe

Lajme
Stano për shpërthimin në veri: Jemi të shqetësuar që nuk ka de-përshkallëzim të tensioneve

Stano për shpërthimin në veri: Jemi të shqetësuar që nuk ka de-përshkallëzim të tensioneve

Lajme
McGonigal pritet të pranojë fajësinë për akuzat se mori para nga ish-punonjësi i zbulimit shqiptar

McGonigal pritet të pranojë fajësinë për akuzat se mori para nga ish-punonjësi i zbulimit shqiptar

Lajme
Presidenti zviceran: Kosova t'u garantojë serbëve shkallë adekuate të vetë-menaxhimit

Presidenti zviceran: Kosova t'u garantojë serbëve shkallë adekuate të vetë-menaxhimit

Lajme
Kalo në kategori