Pronarët e qenve janë mësuar të përpiqen të kuptojnë se çfarë duan qentë e tyre. Sa më gjatë të lidheni ju dhe qeni juaj, aq më shumë do të kuptoni shenjat e tyre individuale.

Ka disa sugjerime që janë universale në botën e qenve, megjithatë. Qentë përdorin trupin e tyre për të komunikuar gjërat që nuk mund të thonë. Siç mund ta imagjinoni, gjuha e trupit të tyre është shumë e ndryshme nga gjuha jonë.

Mësoni më shumë rreth këtyre sugjerimeve dhe shihni kur qeni juaj i përdor ato:

Kontakt me sy

Kontakti me sy është instinktiv për qentë dhe një nga mënyrat më ekspresive që ata përdorin fytyrat e tyre. Ato shikime mund të nënkuptojnë një numër gjërash. Disa qen shikojnë me ngulm për të pohuar dominimin. Kontakti më konstant me sy mund të jetë mënyra e qenit tuaj për t’ju bërë të ditur se ata ju duan dhe ju besojnë. Anasjelltas, nëse një qen po shmang kontaktin me sy, kjo mund të nënkuptojë se ata janë sjellë keq në një farë mënyre ose janë të frikësuar ose nervozë.

Lëvizja e bishtit

Ne të gjithë e dimë se qentë tundin bishtin kur janë të lumtur, por ka gjëra të tjera që mund të mësoni nga mënyra se si lëviz bishti i një qeni. Shtrëngimet e ngadalta tregojnë kujdes. Një bisht i ngurtë i ngritur do të thotë që qeni juaj është vigjilent për diçka. Disa qen madje fshehin bishtin kur janë të frikësuar ose të shqetësuar.

Lëvizja e gjuhës

Për disa qen, gjuha e tyre varet nga goja kur janë të qetë. Qentë e tjerë lëvizin shumë gjuhën vetëm kur ndihen nervozë.

Rrokullisje mbi kurrizin e tyre

Kur qeni juaj tregon barkun, nuk është vetëm një lutje për fërkime të barkut! Kjo gjithashtu mund të jetë mënyra e një qeni për të provuar t’ju qetësojë ose për të treguar nënshtrim.

Ngritja e putrave të tyre

Qentë do të përdorin putrat e tyre në disa mënyra që njerëzit përdorin duart e tyre. Shanset janë që nëse qeni juaj ngre putrat, ata po kërkojnë vëmendjen tuaj. /Telegrafi/